Сензорите на профилот овозможуваат прецизно поставување на шевовите во роботските ќелии за заварување

Автоматското следење на шевовите во роботските ќелии за заварување е сложена задача во суровите индустриски средини. Откривањето на водилки точки со различни типови на спојници со точност на ниво на микрон со помош на сензори за 2D/3D профили е едно од најефикасните решенија за овој предизвик. Во комбинација со софтверот uniVision на wenglor, новиот сензор за профил weCat3D MLZL 2D/3D не само што ја комбинира потребната прецизност и квалитет на профилот, туку нуди и лесна инсталација, интеграција, робусност и пријателство за корисникот.
Виткото куќиште на MLZL со интегрирани функции за ладење и испирање може лесно да се монтира и заштедува простор директно на факелот за заварување. Поради димензиите на куќиштето од само 33 × 183 × 69,8 mm, роботот може да работи и во тесни агли.
„Сензорот за профилот MLZL 2D/3D не бара дополнително заштитно куќиште и не бара навалување за усогласување“, објаснува д-р Саша Рајнхард, менаџер за производи во wenglor. .“И покрај суровата индустриска средина, сензорот за заварување обезбедува висококвалитетни профили за прецизно откривање на споеви. Достапни се опционални црвени или сини ласери, а корисниците можат да избираат од три класи ласери: 2M, 3R или 3B.“ MLZL се потпира на напредните ласерска технологија од серијата weCat3D и на тој начин обезбедува одличен квалитет на контурата за оптичко следење на шевовите“, вели д-р Рајнхард. шевот за заварување – и во однос на хардвер и софтвер“.
Инженерите на Венглор тестираа и развија специјални сензори за триангулација заедно со клиентите во индустријата за заварување како дел од Програмата за рано усвојување (EAP). Повратните информации и експертизата собрани од оваа програма на крајот се влеаа во MLZL. „Успеавме да вклучиме многу практични искуство директно во развојот, што резултира со исклучително прецизни информации предвреме за тоа што е важно за автоматизирање на процесот на заварување, најголемите пречки со кои се соочуваат корисниците и кои се нивните аспирации“.
Во своето тековно ажурирање 2.5.0, стандардниот софтвер uniVision што може да се конфигурира, доби посебен модул посветен на следење на шевовите. За корисниците, ова значи поставување апликација за заварување со само неколку кликања.“ Со помош на моќни алгоритми, точките за следење можат да се утврди веродостојно дури и во случај на неуспех на заедничката рута (на пр. фидуцијали).Предефинираните шаблони ги зачувуваат сите вообичаени типови зглобови и значително ја намалуваат работата на конфигурацијата“, објаснува д-р Рајнхардт патот. Резултатите потоа може да се визуелизираат на веб-базирана основа. интегрираат повеќе интерфејси за спроведување на процесите на заварување со помал напор, поголема функционалност и подобри резултати.
Новата комбинација на софтвер и хардвер му обезбедува на секој корисник флексибилно решение за заварување кое може да ги разликува апликациите со или без интеграција на роботи. Најзгодниот и сеопфатен систем се состои од сензори, контролна единица со претходно инсталирана софтверска апликација uniVision и опционален роботски интерфејс. За таа цел, системот беше развиен како комплетно решение како дел од ЕАП.Сепак, има и други комбинации, со или без контролна единица и софтвер за интеграција специфичен за клиентите, што значи дека можеме да го понудиме вистинското решение за програмата за потребите на секој клиент“, продолжи д-р Рајнхард.
Параметризливиот стандарден софтвер uniVision се користи за анализа на слики и профили на висина во областа на индустриска обработка на слики. 2D и 3D податоци од паметни камери, системи за вид, паметни сензори за 2D/3D профили и IPC (Control Units) со сензори за 2D/3D профили исто така може да се процени. Севкупно, корисникот може да користи до 25 различни софтверски модули и различни шаблони, во зависност од избраниот хардвер.
Компактно куќиште (33 × 183 × 69,8 mm) Цврст дизајн со висока класа на заштита IP67 Висок квалитет на профилот (1.280 поени по профил) Голем работен опсег од 74 до 158 mm X опсег на мерење од 39 до 62 mm Интегрирана ласерска класа за ладење и испирање 2M , 3R или 3B Црвено или сино светло Специјален софтверски модул uniVision за следење на шевовите Роботски интерфејс за ABB, Fanuc, Kuka, Yaskawa и Kawasaki Индустриски интерфејс PROFINET и EtherNet/IP за лесна интеграција во контролата
最新头条新闻 jQuery(document).ready(function($) { var data = { “action”: “nnr_display_recent_posts”, “instance” : {“title”:”最新头条新contty”:cate”,” „content_post_category“:[„2“]“,“content_post_tag“:““, „content_custom_post_type“:““, „time_range“: „all_time“, „layout“:“лизгач“, „fancy_colors“:“#D14841,#F37934 ,#FAC51C,#61BD6D,#2C82C9,#553982″,”боја”:”#0000FF”, “текст_боја”:”#000000″,”num_of_posts”:”15″,”numbered_lista_color_style”:numbered_normal_style”: „:“#ffffff“, „numbered_list_circle_color“:“#94cd4b“, „решетка_големина“: „средна“, „слика“:““, „show_category“: „on“, „show_author“:““, „show_post_date“: „“, „прикажи_коментари“:““, „асинхронизирано“: „вклучено“, „стил_прекинување“: „вклучено“, „show_nav“: „вклучено“}, „виџет_ид“ : „nnr-rp-widget-2″ }; $.post(“https://metrology.news/statistic.php”, податоци, функција(одговор) { одговор = jQuery.parseJSON(response); $(„#“ + answer.widget_id) .append(response.content ).hide().fadeIn();$(„#“ + answer.widget_id + „.nnr-rp-slider“).flexslider({ анимација: „fade“,directionNav: true,});});} );/* 背景颜色*/ #nnr-rp-widget-2 .nnr-rp-image-tile-item { background-color: rgba(0, 0, 255, 0.8);} #nnr-rp-widget-2 .nnr-rp- image-tiles .nnr-rp-title {背景颜色:rgba(0, 0, 255, 0.9);} #nnr-rp-widget-2. 0, 0, 255);} #nnr-rp-widget-2 .nnr-rp-image-flip-item {背景颜色:rgb(0, 0, 255);} #nnr-rp-widget-2 .nnr -rp-image-flip-image .nnr-rp-title,#nnr-rp-widget-2 .nnr-rp-image-flip-image .nnr-rp-мета-податоци {背景颜色:rgba(0, 0 , 255, 0,5);} /* 文本颜色 */ #nnr-rp-widget-2 .nnr-rp-list li a {боја: rgb(0, 0, 0);} #nnr-rp-widget-2 .nnr-rp-list li span { боја: rgb(0, 0, 0);} #nnr-rp-widget-2 .nnr-rp-thumbnail li a { боја: rgb(0, 0, 0);} #nnr-rp-widget-2 .nnr-rp-thumbnail li span {боја: rgb(0, 0, 0);} #nnr-rp-widget-2 .nnr-rp-image-tiles .nnr-rp- наслов { 颜色:rgb(0, 0, 0);} #nnr-rp-widget-2 .nnr-rp-image-tiles .nnr-rp-comment-count, #nnr-rp-widget-2 .nnr- rp-image-tiles .nnr-rp-meta-data * {颜色:rgb(0, 0, 0);} #nnr-rp-widget-2 .nnr-rp-fancy-colors-content a, #nnr- rp-виџет-2 .нnr-rp-fancy-colors-content .nnr-rp-comment-count, #nnr -rp-widget-2 .nnr-rp-fancy-colors-content .nnr-rp-мета-податоци { 颜色:rgb(0 , 0, 0);} #nnr-rp-widget-2 .nnr-rp-colored-tabs-content a, #nnr-rp-widget-2 .nnr-rp-colored-tabs-content .nnr-rp- коментар-број, #nnr -rp-widget-2 .nnr-rp-colored-tabs-content .nnr-rp-мета-податоци {颜色:rgb(0, 0, 0);} #nnr-rp-виџет- 2 .nnr-rp-image-flip-item a,#nnr-rp-widget-2 .nnr-rp-image-flip-content .nnr-rp-title,#nnr-rp -widget-2 .nnr-rp -image-flip-item .nnr-rp-comment-count, #nnr-rp-widget-2 .nnr-rp-image-flip-item .nnr-rp-мета-податоци {颜色:rgb(0, 0, 0);} /* 编号列表 */ #nnr-rp-widget-2 .nnr-rp-numbered-list-big li > div:first-of-type:prefore { боја: rgb(255, 255, 255) . 205, 75);}


Време на објавување: мај-30-2022 година